Prožijte s námi

Gipsy kočovný víkend

8.–11. května

Živelná atmosféra plná tradic, tance, živé hudby i mystiky, doplněná o nezapomenutelné kulinářské zážitky. Seznamte se s romskou kulturou a prožijte ji všemi smysly během výjimečného víkendu na Podhlavickém mlýně. Obklopte se přírodou i nespoutanou energií kočovníků.

Zavítejte k nám na exkluzivní degustační večeři, načerpejte inspiraci během sobotního eventu nebo s námi prožijte celý prodloužený víkend.

Degustační večeře

Ochutnejte paletu pestrých a výrazných chutí. Šéfkuchař Pavel Berky sestavil jedinečné menu, které vzniklo s láskou a úctou k tradici.

Více informací

Open event

Poklidný genius loci mlýna ožije temperamentní energií, rytmickou hudbou, workshopy i skvělou gastronomií pro širší veřejnost od 15:00.

Více informací

Ubytování

Objevte klidné místo v krásné a neokoukané přírodě a dopřejte si kompletní zážitek v pohodlí. Ubytujte se na Podhlavickém mlýně.

Více informací

Můžete se těšit na tato tradiční romská jídla v moderním
a netradičním fine dining pojetí pod taktovkou Pavla Berkyho.


Degustační menu inspirované romskou kuchyní

od 19:00

Amuse Bouche

Moderní reminiscence na tradiční chléb se sádlem a cibulí. Na ohni pečená chlebová placka Bokeli s jemně opalovaným lardem a nakládanou červenou cibulí spojuje dětské vzpomínky s elegancí současné kuchyně. Jednoduché suroviny, proměněné v čistý a vyvážený zážitek.

Zelný list / Rajčatové risotto / Rajčatová voda

První předkrm

Inspirace tradičními romskými holubky se proměnila v delikátní předkrm: zelný list plněný rajčatovým risottem, podávaný na svěží rajčatové vodě. Jemný krém ze zakysané smetany a drobenka z křupavého fermentovaného zelí přináší kontrastní textury, zatímco chilli olej dodává jemný závěr. Oslava původu s duší moderní kuchyně – pokrm, který vzdává hold tradici a přetváří ji v rafinovaný fine dining.

Smrže / Brambory na ohni / Králičí játra

Druhý předkrm

Moderní pocta tradičnímu romskému jídlu Goja, zakořeněná v hluboké zemitosti a úctě k jednoduchosti surovin. Vepřové střevo zde symbolicky nahrazují duté smrže, plněné espumou z na ohni pečených brambor. Talíř doplňují grilovaná králičí játra, prach z bramborových slupek, křenová emulze, hořčičné semínko a kopr. Pokrm čerpá z přírody i paměti – z chudých surovin vytváří kompozici, která je rafinovaná, a přesto zůstává věrná svému původu.

Slepičí vývar / Bylinky

Mezichod

Jemný slepičí vývar, inspirovaný kuchyní babičky, která věřila v sílu jednoduchosti. V moderním podání ho doplňuje lehký bylinkový nok, který do tradičního základu vnáší nadýchanost a svěží aromatickou vrstvu. Pokrm, jenž v sobě nese klid domova a úctu k poctivému řemeslu.

Bůček / Papiňale s česnekem / Okurka

Hlavní chod

Jemná reinterpretace tradičního romského pokrmu Papiňale, kde se spojuje jednoduchost s moderními technikami. Těstoviny, fermentované 24 hodin, jsou obohaceny o pěnu z pečeného česneku, která přináší lehkost a současně plnou chuť. Pomalu marinovaný a osm hodin pečený bůček je podáván s křupavou kůží, doplněný silnou redukcí demi-glace. Svěží okurka pokrmu dodává osvěžující kontrast, který vyváží bohatost chutí.

Karamel / Hořká čokoláda / Máslo / Ostružina

První dezert

Tento dezert je poctou tradici, která se předává generacemi. Tenký karamelový plát s lískovými ořechy se propojuje s výrazně hořkou ganache s jemným nádechem soli. Žloutkový máslový krém dodává hřejivou hloubku, zatímco marinovaná ostružina přináší svěží kontrast. Moderní pojetí griliáše, které s pokorou navazuje na rodinné kořeny Pavla, spojuje rafinovanost s jednoduchostí.

Švestka/ Brioška

Druhý dezert

Rafinovaná reinterpretace tradičního maďarského švestkového knedlíku. Intenzivní sorbet ze švestek je doplněn o domácí máslový brioškový drobenkový základ, který evokuje těsto klasického knedlíku v lehčí formě. Hloubku a nostalgii přináší gel z pomalu sušených švestek, zatímco svěží švestková voda celek projasňuje a dodává mu éterickou lehkost. Dezert, který propojuje vzpomínku s elegancí.

Atmosféru Vám zpříjemní kapela Ritmo Gitano.

Cena degustační večeře: 2 000 Kč.

Kočovná sobota - open event

10. května

  • Oficiální začátek v 15 h

  • Akce probíhá v celém areálu Podhlavického mlýna

  • Těšit se můžete na živou hudbu v podání kapely Ritmo Gitano

  • Na taneční parket vás vyzvou taneční skupiny Romano Rat a Romano Suno

  • Svoji budoucnost odhalíte v mystické zóně s autentickou kartářkou

  • Inspirujte se na kreativních workshopech zaměřených na tradiční řemesla, výrobu šperků a tanec

  • O gastronomický zážitek se postará šéfkuchař Pavel Berky

  • Dětské zóna – kreslení, navlékání korálků, stolní hry a další

  • Odneste si kousek atmosféry sebou a nakupte si v našich stáncích

  • Cena vstupenky: 450 Kč / os., součástí je welcome drink a pravý kotlíkový guláš 

  • Pro děti do 15 let je vstup zdarma

  • Kapacita akce je 100 hostů
Berky

Hory

Ubytování

Využijte speciální nabídku pro Gipsy kočovný víkend:

  • Cena ubytování je od 8 000 Kč / noc

  • Platí pro minimálně 2 noci

  • Součástí ceny ubytování je i degustační večeře

  • Pro personalizovanou nabídku nás prosím kontaktujte



Přijeďte si odpočinout, načerpat novou energii a otevřít se kultuře, která spojuje emoce, svobodu a radost ze života. 
Jeden víkend. Jedno místo. Zážitek, na který se nezapomíná.


Pro rezervaci nás kontaktujte:

rezervace@podhlavickymlyn.cz

+420 720 827 442

Těšíme se na vás!

Tým PM